jueves, 21 de junio de 2012

Projectes telemàtics cooperatius

L'Anna Díaz, el Gerard Garcia i el Roc Molina ens van fer una presentació sobre els Projectes telemàtics cooperatius.

Aquests, consisteixen en desenvolupar a partir d’un centre d’interès activitats a través d’Internet per tal de treballar les capacitats i els continguts d’aquest tema. Els projectes telemàtics cooperatius es caracteritzen principalment per el compromís de col·laboració entre aquells que hi participen. El projecte telemàtic més conegut a Catalunya és la Xarxa Telemàtica d'Escoles de Catalunya (XTEC) desenvolupada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Un personatge divertit i eixerit, en Rovelló, ens mostra diferents activitats a realitzar a mesura que s'avança de forma engresquedora.


Durant l’expossició d’aquest tema ens van passar un vídeo de l'Anna Pérez sobre les TAC a l'aula on s’exposa més informació sobre els projectes telemàtics cooperatius. Actualment, a més a més, s’està realitzant un projecte anomenat Projecte Comarques, que consisteix en aprendre a través de diferents activitats que ens ofereix en Rovelló, personatge divertit que ens presenta les activitats aconseguint aquest punt motivant i engrescador.

Seguidament, van dividir la classe en diferents grups per representar com funcionaria un projecte telemàtic cooperatiu. Cada grup es va dedicar a omplir una part d’una petita història d’en Pere, el grill, un personatge molt graciós. Així, vam poder viure en primera persona com funcionaven aquests tipus de projectes.

Sota el meu punt de vista, penso que aquests tipus de treballs són molt interessant ja que facilita l’intercanvi d’opinions i experiències dins de l’àmbit educatiu. A més a més, el fet que aquest grup ens hagi facilitat la manera d’entendre en primera persona com funciona aquest tipus de projecte ens ha fet implicar-nos molt més en la seva presentació. Així, considero que el tema que han escollit ha estat força encertat a la vegada que l’han presentat de forma molt engrescadora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario