viernes, 22 de junio de 2012

EduCAT 2.0, OpenOffice i recursos XTEC

La Mar Gascó, el Pere Mussoll i el Pau Nin ens van presentar el seu treball sobre EduCAT 2.0, OpenOffice i recursos XTEC.
Per començar ens van fer fer una enquesta sobre diferents recursos que ofereix la xarxa per veure que en sabíem.

A continuació ens van ensenyar un recurs molt interessant anomenat "Nube de palabras". Aquest, sel·lecciona el nombre de paraules que més apareixen en un text i fa la simulació d'un núvol destacant les més importants.

A més a més, ens van parlar sobre el programa EduCAT 2.0, que és la continuació del projecte Educat 1x1 i que s'està aplicant a les escoles. 
Aquest projecte fomenta la integració de les TIC a l'aula amb l'utilització d'ordinadors individuals i llibres digitalitzats.

Per últim, ens van mostrar l'OpenOffice. Vam estar parlant sobre la utilització d'aquest recurs a les escoles. Ens van explicar que la majoria d'escoles utilitzen aquest recurs en comptes del Word perquè utilitza un programari lliure que a través de la xarxa es pot fer servir.

A l'acabar la sessió ens van fer omplir una graella sobre el calaix de recursos de la XTEC que ens ha donat la facilitat de saber on trobar tots aquests recursos en un futur.

Sota el meu punt de vista, penso que ha estat una feina força interessant perquè ens ha permet conèixer el significat d'aquestes paraules i ens ha posat a l'abast una gran quantitat de recursos que desconeixiem.


No hay comentarios:

Publicar un comentario