lunes, 28 de diciembre de 2009

Jornada de Pràctiques: CEIP Edumar

Per començar, m’agradaria agraïr a l’alumne de tercer d’educació física Ivan Húmedes, per les seves recomanacions pel meu futur, per ensenyar-me l’escola i per deixar-me assistir a una classe de tercer de primària.

ORÍGEN DE L’ESCOLA
L'escola Edumar va començar gràcies a l'esforç d'un grup de 70 famílies que varen comprar un antic hotel de la platja per convertir amb les seves mans en una escola per als seus fills i filles, amb esperit democràtic, innovador i sense ànim de lucre. Això va ser l'any 1974 , encara en època franquista.Van trobar un equip de mestres amb qui confiar i treballar conjuntament. Amb la democràcia es van unir al Col·lectiu d'Escoles per a l'Escola Pública Catalana (CEPEPC) . L'any 1987 , la Generalitat de Catalunya va integrar aquestes escoles a la xarxa pública i els mestres amb unes oposicions vam passar a ser funcionaria públics. L'any 1994 vam estrenar edifici i ubicació pels problemas que presentava l'antic edifici. L'any 2003 es va realitzar l'ampliació del centre tal com el tenim ara pel doblament progressiu dels nivells. El curs 2010-11 haurem arribat a la doble línia completa..

AMPA
L'AMPA és un òrgan viu i participatiu
Tots els pares i mares de l'escola en formem part.
Els membres de la Junta Directiva, els representants de les diferents comissions i els delegats de cada classe són els representants de tots els pares i mares i assisteixen a las REUNIONS de junta, que es fan un cop al mes. Ofereixen i comparteixen part del seu temps i gràcies a la seva col·laboració i aportació fan possible el funcionament i posada en marxa de diverses activitats, tant dins de l'escola (menjador, extraescolars, servei d'acollida als matins,....) como fora (Coordinadora d'AMPAs, Pla de formació per a pares).

Això no vol dir que la resta de pares i mares no puguem col·laborar també. Tota col·laboració és benvinguda: aportar idees, fer suggeriments, oferir ajuda per temes esporàdics (com ara, l'organització de festes),...

L'opinió de tots i totes és IMPORTANT. Per això, disposem d'un correu electrònic i comptem amb un FÒRUM (accessible des de la secció ENLLAÇOS) per compartir idees i opinions. També podem fer arribar els nostres comentaris a través dels delegats de classe, o deixant una nota a la Secretaria de l'AMPA i fent servir el formulari CONTACTAR.
Tots els pares i mares de l'escola formem part de l'AMPA.
Tenim el dret i el deure d'assistir a les Assemblees Generals, normalment 2 cada curs.

FUNCIONAMENT D’UNA CLASSE DE PRIMÀRIA
Vaig assistir a una aula de primària a classe de matemàtiques i de medi ambient.
Realment, aniré al grà, potser no resulta sorprenent per a tothom però realment per a mi ho va ser molt! Jo vais entrar i vaig seure amb els nens, i concretament el nen que hem va tocar al meu costat era un nen pàlid, que de sobte es va aixecar sense molestar a ningú ni fer soroll es va anar a un estant, va agafar un aparell es va punxar el dit i al veure que tenia el sucre baix es va prendre una galeta Maria i va seure. Cap company va posar cara d’espantat ni res, era el dia a dia, i la professora que per cert, era exalumna de Blanquerna hem va explicar que aquest nen era diabètic i ara amb 8 anys era el primer any que s’ho mirava sol, que abans venia la mare a mirar-li molts cops al dia.
El que també hem va sobtar molt gratament va ser la distribució de càrrecs a classe, hi havíen els següents:
- President/a
- Secretàri/a
- Llista
- Pissarra
- Fulls
- Biblioteca
- Neteja
I la distribució del suro de la pared de classe mostrava els següents horaris:
- La llista
- L’horari
- Piscina
- Càrrecs
- Sortides
- Flúor (un cop a la setmana)Realment aquesta escola hem va ENCANTAR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario