martes, 24 de noviembre de 2009

Normes ISTE


Avui a classe de TIC, en Jorge ens ha encomanat una petita feina. Hem hagut d'entrar al bloc de Gestió de la Informació i TIC i hem hagut de llegir l’apartat de Competències digitals específiques del mestre en relació a la tecnologia.


Hi havien els següents recursos:

Normes UNESCO (a Eduteka)

Normes ISTE (a Eduteka)

Currículum d' educació infantil.

Currículum educació primària.

Currículum educació secundària obligatòria.

Currículum batxillerat.



Bé doncs, a partir d'aquí el Jorge ha repartit per files aquests recursos cada persona ha tingut que fer una entrada al fòrum de Gestió de la informació i TIC, sobre el tema que l'ha tocat.


L'entrada havia de consistir en esmentar algun punt del recurs que t'ha tocat i fer una petita comparació amb mitjants que nosaltres com a ''mestres'' ja coneixem.


A mi m'ha tocat ''NORMES ISTE'' i he fet la següent refexió:



'' 5. Se comprometen con el Crecimiento Profesional y con el Liderazgo

Los docentes mejoran continuamente su práctica profesional, modelan el aprendizaje individual permanente y ejercen liderazgo en sus instituciones educativas y en la comunidad profesional, promoviendo y demostrando el uso efectivo de herramientas y recursos digitales. Los docentes:


a. Participan en comunidades locales y globales de aprendizaje explorando aplicaciones creativas de las TIC para mejorar el aprendizaje de los estudiantes.


b. Ejercen liderazgo demostrando una visión de la penetración de las TIC, participando en la toma de decisiones compartidas y en la construcción de comunidad, y promoviendo el desarrollo del liderazgo y de las habilidades en TIC de otros.


c. Evalúan y reflexionan regularmente sobre nuevas investigaciones y prácticas profesionales actuales, para hacer uso efectivo de herramientas y recursos digitales existentes y emergentes, con el objeto de apoyar el aprendizaje de los estudiantes.


d. Contribuyen a la eficacia, vitalidad y auto renovación tanto de la profesión docente como de su institución educativa y comunidad. ''

Bé doncs, jo he relacionat aquests aspectes, amb la blocosfera i els blocs en general.
La creació de blocs en els darrers anys ha crescut molt i ens ha permés establir relacions entre les persones, anant més enllà, crear xarxa.
Així doncs, el concepte blocosfera educativa engloba el conjunt de blocs sobre aquesta temàtica i les interaccions , els lectors dels bloc i els altres.
La senzillesa d'ús dels blocs i les seves possibilitats per facilitar la comunicació interpersonal ha fet que molts educadors l'hagin adoptat amb entusiasme i els facin servir per opinar, compartir recursos, explicar experiències...


Si voleu saber més informació sobre els blocs cliqueu aquí.


No hay comentarios:

Publicar un comentario